Wedstrijdschaatsen

Algemeen

Wil jij graag op het ijs je krachten meten met andere schaatsers en je techniek leren verbeteren?

Het wedstrijdschaatsen is bedoeld voor alle schaatsers (volwassenen en jeugd) die competitief willen schaatsen. Enthousiaste jeugdleden stromen in principe na het jeugdschaatsen door naar het wedstrijdschaatsen, al bestaat ook de optie om voor toerschaatsen te kiezen, dus zonder wedstrijdelement. Afhankelijk van leeftijd, niveau en wensen kunnen er op de langebaan afstanden worden geschaatst die variëren van honderd tot tienduizend meter, en dan is het ook nog eens mogelijk om voor de marathon te kiezen. Jeugdleden beginnen bij de kortste afstand en bouwen dit onder deskundige leiding uit.

Trainingen

Nadat bij het jeugdschaatsen de basis van de techniek is aangeleerd, wordt deze tijdens vervolgtrainingen verder aangescherpt. In eerst instantie gebeurt dit nog vrij speels, maar naarmate schaatsers ouder worden, wordt steeds serieuzer getraind op conditie, snelheid, kracht, lenigheid en coördinatie. Uiteraard blijft het ook in deze fase van belang het plezier in de sport en het sociale aspect niet uit het oog te verliezen. Schaatsen is weliswaar een individuele sport, maar door met elkaar en van elkaar te leren, ontstaat een teamgevoel waar iedereen van profiteert.

Trainingstijden

De trainingen worden gegeven op de Vechtsebanen in Utrecht.

Klik hier voor de trainingsuren.

Extra training

Ook op het land wordt er onder begeleiding aan techniek en conditie gewerkt door middel van skeeleren, fietsen en landtraining.

Klik hier voor meer informatie.

Wedstrijden

Vaak hebben jeugdleden bij het jeugdschaatsen al kennisgemaakt met de eerste facetten van het wedstrijdjes rijden en deelnemen aan clubkampioenschappen. Na de overstap naar het wedstrijdschaatsen adviseert de trainer over het vervolg daarvan. Bij pupillen en junioren C wordt de wedstrijdinschrijving door de vereniging geregeld. Als je vaker wilt, is dit eenvoudig zelf te regelen.

Clubkleding

Zowel bij trainingen als wedstrijden is het dragen van clubkleding verplicht om de herkenbaarheid van leden te vergroten. 

Klik hier voor informatie over de clubkleding.

Inschrijfformulier


Graag je naam invullen, deze wordt als handtekening beschouwd


Bij aanmelding gaat het lid akkoord met de reglementen van de vereniging:
Persoonlijke gegevens en privacy instellingen kunnen worden gewijzigd door het sturen van een e-mail naar info@shvwoerden.nl.

Bedankt

UW bericht is succesvol verzonden

Hartelijk dank voor het invullen van ons contactformulier.
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Met vriendelijke groet,
SHV Woerden