Jeugdschaatsen

Algemeen

Schaatsen is superleuk om te leren, zeker als je jong bent. Wil jij dat ook? Dan ben je vanaf zeven jaar welkom bij onze vereniging om te leren schaatsen! 

Voor onze jeugdschaatsers van 6 tot 12 jaar organiseren we schaatslessen van eind september tot begin maart. Dit doen we  zaterdagmiddag in Utrecht op ijsbaan ‘de Vechtsebanen’ op speciale jeugdschaatsuren. Tijdens deze uren schaatsen er alleen schaatsers van verschillende schaatsverenigingen van dezelfde jonge leeftijd op de baan. Gedurende deze jeugduren worden er naast de lessen verschillende evenementen georganiseerd, zoals het Sinterklaasfeest, de jeugd-Elfstedentocht, vriendjesschaatsen, clubwedstrijdjes, diplomaschaatsen en een leuk uitje naar een pretpark.

Omdat deze baan niet om de hoek ligt, zorgen wij ervoor dat de jeugd met de bus van en naar de ijsbaan wordt gebracht.

 

Schaatsles

Er zijn twee lesblokken op zaterdag die worden begeleid door jeugdschaatsleiders die opgeleid zijn door de KNSB. Op het ijs worden de kinderen in groepen ingedeeld naar niveau. Ieder niveau heeft zijn eigen kleurd, de volgorde is Wit, Oranje, Geel, Blauw, Groen en als laatste Rood.

Op de 400-meterbaan leren we de kinderen op speelse wijze de schaatstechniek aan en oefenen we onder andere:

  • recht op de schaats staan
  • start en remmen
  • vallen en opstaan
  • slalom rijden
  • overstappen in de bocht
  • de juiste schaatshouding krijgen (“diep zitten” etc.)
  • goed zijwaarts af te zetten
 
Uiteraard is er ook ruimte om aan het einde van de les vrij te schaatsen.
 
Het seizoen wordt afgesloten met het diplomaschaatsen, waarbij de kinderen de schaatsvaardigheden in diverse schaatsproeven afleggen. Aan het einde van het seizoen organiseren we nog een uitgaansdag met de diploma-uitreiking als afsluiting.

Jeugd vanaf een jaar of dertien kan overstappen naar het wedstrijdschaatsen op zaterdagmorgen of woensdagmiddag. Voor meer info (jeugd vanaf 13 jaar) zie wedstrijdschaatsen

Tijden vervoer ­

Voor de twee jeugdschaatsuren verzorgen wij het busvervoer van en naar de schaatsbaan. De schaatslessen gaan door tijdens de schoolvakanties mits ze niet op een feestdag vallen zoals kerstdagen of oud/nieuwjaar. De bus gaat langs verschillende opstapplaatsen in Woerden, Harmelen en Vleuten.

Bus 1 | 1e lesuur
VertrekplaatsVertrekAankomsttijd
Woerden, Industrieterrein Hondhorst, Industrieweg 915:30ca. 18:00
Woerden, Staatsliedenkwartier, Parkeerpls Aldi, Frederik Hendrikln15:40ca. 17:50
Bus 2 | 2e lesuur
VertrekplaatsVertrektijdAankomsttijd
Woerden, Staatsliedenkwartier, Parkeerpls Aldi, Frederik Hendrikln16:45ca. 19:20
Harmelen, Breudijk, ter hoogte van metaalbedrijf Derks16:50ca. 19:10
Vleuten, Bushalte Stroomrugbaan16:55ca. 19:05

(aankomst tijden kunnen door omstandigheden later worden)

De bussen vertrekken zo snel mogelijk na de lessen. Kinderen van lesuur 1 arriveren rond 18:00 uur in Woerden en van lesuur 2 rond 19:15 uur.

Uiteraard zijn er in de bus altijd begeleiders aanwezig.

Schaatsmateriaal

Jeugd wordt geadviseerd om te leren schaatsen op Easy gliders (Zandstra) of op een schaats met softschoen (Viking Unlimited). Deze schaatsen kun je huren bij Dave van Dam sport. Wij organiseren daarvoor aan het begin van het seizoen een speciale pasavond. 

Uiteraard kun je ook zelf langebaanschaatsen aanschaffen, zolang het maar geen kunst- of hockeyschaatsen zijn. 

Clubkleding

Tijdens de lessen draag je een SHV- jasje en helm. Het jasje krijg je in bruikleen en de helm wordt na drie jaar jouw eigendom. Deze kan tijdens een speciale pasavond worden opgehaald. De kosten hiervoor zijn 20 euro en worden bij het innen van het lidmaatschap in rekening gebracht. 

Verder is het belangrijk om kleding te dragen waarin je je makkelijk kunt bewegen, bijvoorbeeld een trainingsbroek of schaatsmaillot met een T-shirt of sweater die de hele rug bedekt. Het dragen van handschoenen is verplicht.

Inschrijfformulier


Graag je naam invullen, deze wordt als handtekening beschouwd


Bij aanmelding gaat het lid akkoord met de reglementen van de vereniging:
Persoonlijke gegevens en privacy instellingen kunnen worden gewijzigd door het sturen van een e-mail naar info@shvwoerden.nl.

Bedankt

UW bericht is succesvol verzonden

Hartelijk dank voor het invullen van ons contactformulier.
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Met vriendelijke groet,
SHV Woerden