Marathonschaatsen

Algemeen

Wedstrijdschaatsers kunnen niet alleen kiezen voor de lange baan, maar ook voor de marathon. Dit dient wel apart te worden aangegeven bij SHV Woerden. Marathonschaatsen is een vorm van schaatsen met veel interactie, omdat je met meerdere schaatsers tegelijk aan een wedstrijd deelneemt. Een goede conditie is wel een vereiste!

Begeleiders

Het marathonschaatsen wordt onder begeleiding aangeleerd. Er wordt ook speciaal op conditie getraind, omdat marathons nu eenmaal een kwestie van een lange adem zijn.

Indeling van de leden

Wil je aan marathons deelnemen? Geef dit dan aan bij de ledenadministratie van SHV Woerden. Naast een marathonabonnement, moet er ook een speciale marathonlicentie worden afgesloten. Er zijn speciale jeugdmarathons, maar er is ook een categorie vanaf zestien jaar. Daarbij start je meestal op niveau C4 en promoveer je aan de hand van de tijden die je neerzet. Er is een indeling op geslacht en op niveau.

Veiligheid

Omdat je zo dicht op elkaar schaatst, zijn handschoenen en snijvaste scheenbeschermers en een helm verplicht. Andere bescherming, zoals kniebescherming voor als je valt, zijn optioneel.

Trainingstijden

De trainingen worden gegeven op de Vechtsebanen in Utrecht.

Klik hier voor de trainingsuren.

Inschrijfformulier


Graag je naam invullen, deze wordt als handtekening beschouwd


Bij aanmelding gaat het lid akkoord met de reglementen van de vereniging:
Persoonlijke gegevens en privacy instellingen kunnen worden gewijzigd door het sturen van een e-mail naar info@shvwoerden.nl.

Bedankt

UW bericht is succesvol verzonden

Hartelijk dank voor het invullen van ons contactformulier.
We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Met vriendelijke groet,
SHV Woerden